استفاده از اشعه ماورای بنفش برای جلوگیری از آنفلوآنزا

تکنولوژی فوریه 25, 2018 No Comments

پژوهشگران پزشکی می‌گویند استفاده از اشعه کمرنگ ماورای بنفش (UV) در اماکن عمومی می‌تواند با استرلیزه کردن فضای تنفسی از شیوع بیماری آنفلونزا جلوگیری کند.

به گزارش بخش علمی روزنامه ایندیپندنت، این تکنولوژی با استفاده از نصب چراغ‌های انعکاس‌دهنده اشعه ماورای بنفش، قادر است در بیمارستان‌ها، کریدورها، مدارس، داخل هواپیما و سایر اماکن عمومی و محل رفت و آمد جمعیت، بدون آنکه هیچگونه ضرری برای سلامت انسان‌ها، از شیوع آنفلونزا و بیماری سِل به‌خوبی جلوگیری کند.

به گفته ایندیپندنت، این تکنیک جدید پزشکی می‌تواند کمک مؤثری به جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر ویروس سرماخوردگی به خوصو در انگلیس کند.

ایندی‌پندنت می‌افزاید: «در حال حاضر لامپ‌های قوی تولیدکننده اشعه ماورای بنفش بطور معمول برای ضدعفونی کردن فضای اتاق‌های عمل و محل نگهداری دستگاه‌ها و ابزارهای جراحی به‌کار گرفته می‌شوند ولی تابش قوی آنها بر روی انسان‌ها می‌تواند مضّر باشد.»

پروفسور دیوید جی برنر مدیر مرکز تحقیقات رادیولوژیکی در دانشگاه پزشکی کلمبیا می‌گوید: «متأسفانه اشعه ماورای بنفش ویژه ضدعفونی کردن می‌تواند در تماس با بدن انسان به سرطان منجر شود. به‌همین دلیل از استفاده آن در اماکن عمومی خودداری می‌شود. »

به گفته او، در عین حال تابش امواج اشعه ماورای بنفش به‌طول ۲۰۰تا۴۰۰ نانومتر همه باکتری‌ها و ویروس‌ها را با شکستن ساختار مولکولی آنها از بین می‌برد. اما تابش این اشعه به‌طول موج ۲۲۲ ضمن نابود کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها، هیچگونه خطری را متوجه انسان نمی‌کند.

ایمان خلیلیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.